NARODNI FRONT

Trivić: Vlast nema više šta da ponudi pa istrajava u lažima

Kako će se izvesti taj proces i kraj tih politika pitanje je, rekla je Trivić

Jelena Trivić. Printscreen

H. J. I.

30.4.2023

- Meni je odavno jasno da je priča o otcjepljenju, nezavisnoti i samostalnosti RS u BiH, kako već SNSD to naziva, jedna laž koju lideri ove stranke koriste kad nemaju šta drugo da ponude građanima RS - kazala je Jelena Trivić iz Narodnog fronta komentarišući najnoviji izvještaj Vlade RS Vijeću sigurnosti UN-a u kome se ističe da je RS privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom porektu u BiH.

"Kome onda služi NSRS"

Ona je dodala da je zadatak vlasti, iako je nelegalno izabrana na izborima, da obezbjedi noramalan život građanima, da se otvaraju firme i fabrike da bi ostajali ovdje i živjeli a ne da se poigravaju njihovim emocijama.

- Vlast koristi nešto što priča 17 godina i to je jedna te ista retorika kojom se zaoštravaju i tako nestabilne prilike u BiH i u regionu a da nema stvarne namjere da se ide u tom pravcu što pokazuje i ovaj izvještaj Vijeću sigurnosti - kaže Trivić i pita:

- Kome onda služi Narodna skupština RS i da li su gradjani Republike Srpske zaslužili da neko gazi najveći zakonodavni organ u RS.

Gazi se, kaže ona, time što se usvajaju zaključci, odluke, rezolucije i dekleracije po tim pitanjima a onda se preko njih predje kao da ništa nije bilo.

Još jedna laž SNSD-a

- To samo pokazuje odnos onih koji trenutno vode RS prema samoj RS i njenom narodu. To je samo kao dnevna politika o velikim i krupnim pitanjima - pojasnila je Trivić.

Naglašava da je to još jedna laž SNSD-a na kojoj istrajavaju a koju su gradjani Republike Srpske na kraju krajeva i prepoznali.

- Oni nemaju jednostavno više šta da ponude pa samo u tim svojim lažima istrajavaju a građani to već znaju i to je kraj tih politika. Kako će se izvesti taj proces i kraj tih politika pitanje je - zaključuje Trivić.

Podsjetimo da u izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Vijeću sigurnosti je još navedeno da RS ne planira izdvajanje iz BiH i ne preduzima nikakve korake u tom pravcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.