POLJOPRIVREDA

Hrnjić sa gradonačelnikom Bihaća o ulaganju u poljoprivredu

Sedić je izrazio zahvalnost za upriličeni sastanak, kao i namjeru Hrnjića da sa svojim saradnicima službeno posjeti Bihać

Sa sastanka. Fena

FENA

10.5.2023

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu i ruralni razvoj. Teme sastanka bili su i drugi projekti značajni za Grad Bihać.

- Danas smo s gradonačelnikom Bihaća razgovarali o postojećim zakonskim rješenjima u pogledu dodjele poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednim proizvođačima s ciljem adekvatnog raspolaganja navedenim resursima, kao i konkretnim projektima iz oblasti vodoprivrede finansiranim od Vlade Federacije BiH, a čija bi realizacija trebala započeti u narednom periodu. Neizostavna tema bio je i Nacionalni park “Una”, kao i bolja cestovna povezanost na području Unsko-sanskog kantona, posebno između gradova Bihaća i Bosanske Krupe - kazao je Hrnjić.

Dodao je da je, za narednu sedmicu s gradonačelnikom Bihaća, dogovoren sastanak u proširenom sastavu predstavnika Ministarstva i Grada Bihaća.

Sedić je izrazio zahvalnost za upriličeni sastanak, kao i namjeru Hrnjića da sa svojim saradnicima službeno posjeti Bihać.

- Sastanak je bio prilika da se, prije svega, uputi čestitka ministru Hrnjiću za funkciju federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Uvjeren sam, s obzirom na iskustvo iz realnog sektora, da će svojim radom, znanjem i energijom doprinijeti poboljšanju poljoprivrede u Federaciji BiH. Vjerujem da ćemo i kroz kvalitetnu saradnju poboljšati status naših poljoprivrednih proizvođača i prerađivača na području grada Bihaća, te smo u vezi s tim s ministrom Hrnjićem dogovorili posjetu, a sve s ciljem proširenja saradnje - kazao je gradonačnik Sedić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sastanku je prisutvovao i savjetnik gradonačelnika Edin Moranjkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.