FEDERALNI MINISTAR

Hrnjić: Vlada FBiH je uključena u sve što se dešava u USK, na terenu smo od prvog dana

U Unsko-sanskom kantonu je teška situacija izazvana poplavama, rekao je Hrnjić

Hrnjić: Teška situacija. Vlada FBiH

A. O.

17.5.2023

Nakon kiše koja je donijela poplave, najviše je ugroženo područje Unsko-sanskog kantona. Upravo zbog toga je još u ponedjeljak na terenu, u svojoj rodnoj Krajini, boravio i Kemal Hrnjić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

- U Unsko-sanskom kantonu je teška situacija izazvana poplavama.

Potrebna pomoć

Stanovnici nekoliko gradova i općina trebaju pomoć. Nije vrijeme politikanstvu. Svaka pomoć je dobrodošla. Kao ministar u Vladi Federacije BiH sam u ponedjeljak došao u Bihać i razgovarao s gradonačelnikom Bihaća o situaciji na terenu. Iste večeri u Bihać je stigao direktor Agencije za vodno područje rijeke Save sa svojim saradnicima.

Direktor Agencije je detaljno informirao nadležne u USK o vodostajima rijeka na tom području i iznio predviđanja koja su se pokazala tačnima.

Praćenje situacije

Vlada Federacije BiH je aktivno pratila situaciju i u stalnom je kontaktu s nadležnim institucijama.

Današnja hitna sjednica Vlade Federacije BiH odnosi se na mjere koje će pomoći ljudima pogođenim poplavama i važno je istaknuti da su svi članovi Vlade FBiH iskazali i profesionalnu i ljudsku spremnost za pomoć ugroženim područjima. Jutros sam se vratio iz Bihaća i nakon sjednice mi dalje nastavljamo s našim aktivnostima koje će doprinijeti da se pričinjena šteta nastalim poplavama sanira što prije - poručio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Kemal Hrnjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.