IZBORNA SKUPŠTINA U JUNU

Bez dilema: Jedan kandidat za predsjednika SDS-a

Veliki broj odbora je predložio Milana Miličevića za predsjednika

Milan Miličević. SDS

N. Aj.

20.5.2023

Izborna skupština SDS-a na kojoj će biti biran novi predsjednik ove stranke bit će održana 11. juna u Banjoj Luci, i kako stvari sada stoje podršku će dobiti Milan Miličević, aktuelni vršilac dužnosti predsjednika.

Ko mora predložiti

- U ovom trenutku izbori su završeni preko 60 posto i narednih dana će se to intenzivirati. Po statutu kandidat za predsjednika SDS-a može biti onaj koga predloži najmanje pet gradskih, odnosno opštinskih odbora, a može se predložiti kandidat i na samoj skupštini. Veliki broj odbora je predložio Miličevića za predsjednika - rekao je Đorđe Milićević, predsjednik Izborne komisije SDS-a.

Dodao je da u SDS-u ne postoje nikakve struje i nikakva borba te da je siguran da će Miličević biti novi predsjednik SDS-a jer ima podršku na terenu da preuzme tu funkciju.

Iz nekoliko nezvaničnih razgovora sa pojedincima iz SDS-a može se zaključiti da će Miličević sasvim sigurno u naredne četiri godine biti na čelu SDS-a te da niko drugi u ovom trenutku nema podršku za tu funkciju.

Nema klanova

I sam Miličević nedavno je rekao da SDS potpuno relaksirano ulazi u izbornu skupštinu te da ne postoje nikakve turbulencije unutar stranke u smislu "ovih ili onih klanova". Također, naglasio je da postoje različita razmišljanja i viđenja, ali da su organi stranke ti na kojima treba da se razgovara o tome.

Nakon izborne skupštine SDS-a i nakon što se izabere predsjednik neophodno će biti izabrati i organe stranke kao što je Predsjedništvo, čime će biti kompletiran proces unutarstranačkih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.