NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Sretan sam u Realu

Fenomenalni bh. košarkaš je sve ovo uspio osvojiti za samo dvije sezone otkad je došao u Španiju

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

27.5.2023

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sretan sam u Realu.

Osvajač Eurolige, MVP španske ACB lige, član najbolje petorke Eurolige, član najbolje petorke ACB lige – sve je to zajedničko za reprezentativca Bosne i Hercegovine, Džanana Musu. Fenomenalni bh. košarkaš je sve ovo uspio osvojiti za samo dvije sezone otkad je došao u Španiju. Nakon titule u najjačem takmičenju u Evropi dao je ekskluzivni intervju za "Dnevni avaz".

Predsjedništvo BiH daje 572.364 KM: Za Cvijanović nova limuzina! Javnost je zgrožena i, nekoliko dana nakon raspisivanja novog tendera za nabavku službenih automobila, pokušava shvatiti koliko je debeo obraz političara koji za vlastiti komfor izdvaja više od pola miliona KM i pri tome traži i ventilacije, masažere, frižidere, projektore…

Hrana skuplja za 12,8 posto u odnosu na prošlu godinu. Cijene u Bosni i Hercegovini i dalje rastu, pokazali su zvanični podaci Agencije za statistiku BiH. Posebno je zabrinjavajući trend rasta cijena osnovnih životnih namirnica, a, prema posljednjem izvještaju, hrana je u aprilu ove godine bila skuplja za 12,8 posto u odnosu na isti mjesec 2022.

Komentar dana pisala je Ema Maslo: "Lijeva" gradonačelnica.

Pregovori u HNK u vezi s formiranjem vlasti u fazi mirovanja. Ni nakon 230 dana nema Vlade.

Fikret Alić, logoraš sa žice iz Trnopolja: Teško je opisati tu golgotu! U Prijedoru je u petak obilježena godišnjica formiranja logora Trnopolje, zloglasnog logora kroz koji je tokom rata prošlo više od 23.000 muškaraca, žena i djece.

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, osuđen je na pet i po godina i mora vratiti 1,7 miliona KM.

Na stranama Globusa čitajte: Prema preporuci Vučića, ukida se "Zadruga".

Prirodne ljepote sve više privlače turiste. Jedno od najmirnijih mjesta koje možete posjetiti je selo Lukomir, koje se nalazi na Bjelašnici.

Klanjana dženaza akademiku Dževadu Karahasanu: Literatura mu je bila čisti produkt intelekta.

Sarajevo vrvi od turista, očekuje se rekordna godina. Oduševljeni su historijskim znamenitostima grada, a naročito Baščaršijom, bosanskom kuhinjom, ali i gostoprimstvom građana Bosne i Hercegovine.

Dino Muzaferović otpisao člana svoje bande: Likvidirao ključnog svjedoka iz Krajine. Targetirana kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem droge i vatrenog oružja, a ocijenjena je kao “nasilna” i “moćna” kriminalna ćelija koja je naredila i ubistva svjedoka.

Siledžija u Sarajevu brutalno pretukao dvoje mladih: Tukao ih rukama, maloljetnici se ljekari bore za život.

Novi finansijski centar u Vuhanu: Tri tornja povezana nebeskim mostom.

Tomislavu Cvitanušiću čestitao najveći od najvećih: Sve se dešava s razlogom... Čestitao mi je na usponu najveći od najvećih. Reinhold Andreas Mesner, italijanski planinar, istraživač, pisac i političar, napisao je Cvitanušić.

U Panorami čitajte: Kreću zabrane pušenja u FBiH na javnim mjestima kao i razgovor s oskarovkom i glumačkom megazvijezdom Šarliz Teron, koja je govorila za "Avaz".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.