KANTON SARAJEVO

Za projekte namijenjene mladima 100.000 KM

Mladi su nositelji promjena u društvu i imaju snagu da pokrenu pozitivne promjene, kaže Hota-Muminović

Sa potpisivanja. Vlada KS

A. O.

19.7.2023

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je potpisala ugovore s predstavnicima udruženja i neprofitnih organizacija koje su odabrane putem javnog poziva za finansijsku podršku aktivnostima namijenjenim djeci i mladima do 19. godine.

U okviru javnog poziva, ukupno 30 organizacija će dobiti sredstva iz Budžeta KS u iznosu od 100.000 KM za finansiranje ili sufinansiranje različitih aktivnosti, programa i projekata koji su namijenjeni mladima, a koji trebaju da budu realizirani do kraja ove godine.

- Dinamičnost savremenog svijeta, brze promjene koje su složene, haotične i kontraktidorne, čine proces odrastanja posebno izazovnim. U današnjem svijetu mnoštva informacija i utjecaja, važno je osnažiti mlade da razviju samosvijest, etičnost i otpornost. Mladi su nositelji promjena u društvu i imaju snagu da pokrenu pozitivne promjene. Potrebno je pružiti im prilike da se aktivno uključe u zajednicu, učestvuju u volonterskim aktivnostima, raspravama i izraze svoje mišljenje - izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Kako je dodala, ulaganje u obrazovanje mladih ne samo da predstavlja ulaganje u njihovu budućnost, već i u cjelokupni razvoj društva.

- Takva ulaganja donose višestruke povrate, čime se stvara temelj za napredak i prosperitet - naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Izrazila je zahvalnost predstavnicima nevladinog sektora za njihov posvećeni rad u poboljšanju kvaliteta života mladih.

- Njihov doprinos u pružanju podrške mladima, stvaranju sigurnih i poticajnih okruženja, te promicanju njihovog razvoja je izuzetno važan - zaključila je ministrica Hota-Muminović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.