FEDERALNA MINISTRICA

Jasna Duraković uvrijedila građane Općine Centar braneći Mandića: "Polusvijetu takvi smetaju"

Građani prvi pokrenuli peticiju za smjenu načelnika

Duraković i Mandić. Facebook

E. A.

30.7.2023

Građani Općine Centar, nezadovoljni radom načelnika Srđana Mandića (NS), pokrenuli su peticiju za njegovu smjenu, a osluškujući glas naroda reagirili su vijećnici Naroda i Pravde (NiP), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Stranke demokratske akcije (SDA) koji su pokrenuli inicijativu opoziva načelnika.

Oglasili su se mnogi političari, od lokalnog do državnog nivoa, a inicijativa za opoziv Mandića, izazvala je i buru u Trojci. Među onima kojii su podržali Srđana Mandića, jeste i SDP-ova ministrica obrzovanja i nauke u FBiH Jasna Duraković, no ona je pri tome uvrijedila i građane Općine Centar i sve koji nisu zadovoljni radom načelnika nazvala polusvijetom.

Jedan od građana Općine Centar je podijelio status ministrice, te joj se zahvalio na konstataciji da su građani Općine Centar polusvijet, a ministrica se pokušala izvući, navodeći da stvari ne treba izvaličiti iz konteksta.


Prepiska na Facebooku. Printscreen / Facebook

Nakon toga, nastavio se niz komentara građana koji smatraju da Duraković ovo sebi nije smijela dozvoliti, jer je ipak ministrica, te su nabrajali u komentarima šta sve nije urađeno u Općini Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.