OBAVIJEŠTENA I SIPA

"Avaz" saznaje: Crnogorci pisali bh. policijskim agencijama, traže se podaci zbog identifikacije kopača tunela iz Podgorice!

Prema informacijama "Avaza", policija Crne Gore traži pomoć pri identifikaciji jednog lica

Traži se više osoba. MUP Crne Gore

M. Aš.

27.9.2023

Crnogorsko pravosuđe i policijski organi te zemlje poslali su dopis Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u kojem se traži određena vrsta pomoći vezano za istragu o kopačima tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Ova afera potresa Crnu Goru već danima i pravosuđe ove zemlje, jer je iz depoa nestalo oružje iz pet predmeta.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da imaju dokaze da su u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici učestvovali i državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Erić (1991).

Međutim, jedini do sada uhapšeni u toj istrazi je, Podgoričanin Predrag Mirotić, koji im je bio pomagač.

Prema informacijama "Avaza", policija Crne Gore traži pomoć pri identifikaciji jednog lica, o čemu je DKPTBIH obavijestila SIPA-u, Graničnu policiju, ali i ostale policijske agencije i MUP-ove.

Srbijanske državljane istražitelji sumnjiče da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa, a potom i ukrali veoma važne dokaze za neka krivična djela.

Policija, kako su kazali ranije, vjeruje da su to činili za račun kavačkog klana i po njihovom nalogu, ali su iz tužilaštva kazali da još nemaju dokaze za takve tvrdnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.