SINIŠA KARAN

Ministar MUP-a RS: Štitit ćemo Dodika, nema njegovog hapšenja

Branit ćemo i štititi predsjednika RS i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita, naveo je on

Karan: Napadnut ustavni poredak RS. Screenshot / RTRS

E. Ć.

8.11.2023

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan rekao je kako će MUP RS zaštititi predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika.

- Branit ćemo i štititi predsjednika RS i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita (Christian Schmidt). 

"Štitimo ustavni poredak"

Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država, sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak RS - rekao je Karan, prenosi RTRS.

Karan je rekao kako je "Šmit apsolutno niko i ništa".

- Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Šmit bio predložen za visokog predstavnika i ništa više - kazao je Karan.

"Šmit obični građanin"

On tvrdi "da Šmit nije prošao potrebne procedure za visokog predstavnika, te da to znači da prijedlog nije uspio".

- On je obični građanin, a nota je samo bila početak procedura koje nije prošao. On se ponaša kao da je prošao proceduru i vrši pravno nasilje. 

I oni koji sada djeluju po papiru koji se zove zakon koji je ovaj čovjek nametnuo, odnosno Sud i Tužilaštvo takvim djelovanjem napadaju ustavni poredak BiH i RS - naveo je Karan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.