PREVIRANJA U TESLIĆU

SNSD izbacio iz stranke bivšeg državnog parlamentarca

Općinski odbor SNSD Teslić isključio je na jučerašnjoj sjednici iz stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića

Dragan Bogdanić. Srna

S. S.

10.11.2023

Općinski odbor SNSD Teslić isključio je na jučerašnjoj sjednici iz stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta, saopćili su jučer na društvenim mrežama.

Inače, Đorđe Gajić je odbornik u Skupštini Općine Teslić, dok je Dragan Bogdanić bivši zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

OO SNSD, na čelu sa predsjednikom Radislavom Đurićem dao je punu podršku institucijama RS, predsjedniku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog, kako su naveli, "montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njih".

- Svi smo mi vrlo dobro upoznati sa procesom koji se vodi protiv predsjednika Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, a koji se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Mišljenja sam da se radi o jednom montiranom političkom procesu koji je usmjeren na urušavanje institucija RS i našeg predsjednika. Mi kao Općinski odbor SNSD Teslić dajemo jasnu i nedvosmislenu podršku našem predsjedniku u radu i očuvanju institucija RS i srpskog naroda - rekao je sinoć predsjednik OO SNSD Teslić Radislav Đurić nakon održane sjednice Opštinskog odbora.

Đurić je naglasio da se u pravnom zakonodavstvu bilo koje zemlje u svijetu ovo ne bi moglo desiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.