REAKCIJE

Adnan Huskić za "Avaz": Kvazipatriotizam kao paravan za katastrofalnu situaciju u koju je Dodik doveo RS

Jedini ambasador koji je došao, jedina država koju Milorad Dodik voli, osim Srbije, bio je Kalabuhov i Rusija, rekao je Huskić

Adnan Huskić. Facebook

Alen Bajramovic

9.1.2024

Obilježavanje neustavnog dana RS započeto je jučer, a za danas u 17 sati najavljena je i centralna manifestacija u Banjoj Luci, sa svečanim defileom pripadnika MUP-a RS. Komentirajući atmosferu prethodnih dana i govore političara, posebno predsjednika RS Milorada Dodika, politički analitičar i profesor međunarodnih odnosa na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju Adnan Huskić kaže da cijela pompa i medijska kampanja predstavlja prizeman pokušaj da se kvazipatriotizmom prikrije katastrofalna situacija u koju je Dodik doveo RS.

- To je ono što je najznačajnije za naglasiti. S jedne strane, puna usta Republike Srpske, čiji je građani u kolonama napuštaju i sreću traže na „odvratnom“ zapadu, čiji nijedan ambasador se jučer nije pojavio na obilježavanju 9 januara. Jedini ambasador koji je došao, jedina država koju Milorad Dodik voli, osim Srbije, bio je Kalabuhov i Rusija, kao jedina zemlja u koju građani RS ne odlaze. Zato je otužno bilo posmatrati njegovo obraćanje građanima RS, a procjenjuje se da ih je gotovo 800.000, u situaciji u kojoj je život u ovom entitetu na ivici egzistencije – ističe Huskić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.