DRŽAVNI MINISTAR

Košarac: "Helez krivične prijave može okačiti mačku o rep"

Košarac je rekao da je ovaj entitet otvoren za Bošnjake i Hrvate, za svu saradanju

Staša Košarac. Fena

N. H.

13.1.2024

Staša Košarac, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, poručio je ministru odbrane Zukanu Helezu, da krivične prijave, koje najavljuje zbog obilježavanja neustavnog dana RS, može "okačiti mačku o rep". 

Košarac je naglasio da od toga neće biti ništa i da "srpski narod ništa ne može pokolebati u očuvanju RS". 

Košarac je rekao da je ovaj entitet otvoren za Bošnjake i Hrvate, za svu saradanju i da "ne treba pridavati važnost populističkoj retorici" Heleza koji pokušava sebe etablirati kao jednog od lidera Bošnjaka.

- Nas ne interesuje šta misli Helez i Helezi, nas ne interesuje šta misli Marfi, Šmit, naše opredjeljenje je trajno, a to je jaka organizovana država Republika Srpska - istakao je Košarac.

On je naglasio da je dan RS svetinja za srpski narod, te da se “ne treba uopšte obazirati na jednu vrstu takvih konstatacija onih koji su jako negativni prema RS”.

Prema njegovim riječima, manji bh. entitet je ovih dana slao poruku mira i jasnu poruku da na ovim prostorima treba dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

On je naveo da iz RS “nije bilo nikakve zapaljive retorike“, te dodao da je vidljivo da “postoje određeni politički smutljivci koji pokušavaju da na legitimnom pravu srpskog naroda u skladu sa Ustavom, kreiraju svoje politike, kako bi bili važni kod svog naroda”.

Helez je najavio podnošenje krivične prijave protiv entitetskog predsjednika Milorada Dodika, njegovog zamjenika Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika zbog obilježavanja i prisustva na neustavnom 9. januaru kao danu RS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.