ALFA TV

ALFA INFO za 15. februar

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme koje su obilježile današnji dan

ALFA INFO. Alfa TV

Alfa TV

15.2.2024

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme koje su obilježile današnji dan.

Dodik odgovorio Ambasadi SAD: "Laknulo mi je, Marfi je živ".

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je komentarisao medijske objave o navodnim vezama s Edinom Gačaninom, šefom narkokartela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Konaković je na početku kazao da želi da osvijetli jednu, kako je nazvao, medijsku famu koja šteti ugledu BiH i narušava instituciju ministra vanjskih poslova. Istakao je da nikada do sada nije pravio press konferenciju zbog onoga što se njemu lično dešavalo.

U Sudu BiH u toku je ročište o produženju pritvora suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici. Tužiteljica Bojana Jolović iznijela je neke nove šokantne detalje. Javnost je bila isključena s jedne tačke zbog njene prirode, odnosno ugrožavanja intimnog života oštećenog. Ovo se odnosi na seksualno uznemiravanje uposlenica.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovat će na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji od 16.2. do 18.2.2024. godine tokom koje se na visokom nivou diskutira o najvažnijim međunarodnim sigurnosnim izazovima i problemima u svijetu.

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić i Denver Nagetsi trenutno nemaju rješenje za Sakramento Kingse u NBA ligi. Drugi put u samo nekoliko dana tim iz glavnog grada Kalifornije savladao je aktuelne šampione i to ovaj put na njihovom terenu rezultatom 102:98.

ALFA INFO pratite svakim danom u 18:30 na ALFA TV.

Ukoliko ste propustili večerašnji ALFA INFO, pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.