NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Za koridor 4 milijarde KM

S akšam-namazom sinoć je počeo ramazan, najvažniji mjesec u životu muslimana

Avaz

Avaz.ba

11.3.2024

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, donosimo razgovor s direktorom JP Autoceste FBiH Denisom Lasićem koji je kazao kako imaju više od 4 milijarde KM za izgradnju koridora.

- Mi u ovom trenutku imamo oko 1,2 milijarde eura za aktivne projekte, još oko milijardu ćemo potpisati, rekao je Lasić.

S akšam-namazom sinoć je počeo ramazan, najvažniji mjesec u životu muslimana, a klanjala se i prva teravija. U Sarajevu, ali i drugim bh. gradovima dolazak ramazana označen je pucnjem topa. Osim toga, pročitajte koliko košta jedan somun, koji je tradicionalno, neizostavan dio iftarskih trpeza.

Čitajte koliko ljudi umre u BiH od karcinoma prema podacima entitetskih zavoda. Godinama unazad karcinomi su jedan od najčešćih uzroka smrti u našoj zemlji.

Donosimo i priču zašto se Helez sastao s predstavnicima kompanija u Kataru. Između ostalog, ministar Helez je imao sastanke s predstavnicima kompanije „Baykar“, koja proizvodi bespilotne letjelice Bayraktar TB-2, te predstavnicima kompanije BMC, koja proizvodi oklopna vozila različite namjene. Postavlja se pitanje dolaze li oklopna vozila u BiH iz Turske?

Put do prve nekretnine nikada nije bio teži i praktično kupovina novog stana zbog cijena nekretnina koje su na historijskom maksimumu u BiH sve je veći luksuz. Za gradnju manje kuće treba 200.000 KM.

Donosimo vam i priču koliko stranke u BiH često mijenjaju predsjednike.

Posjetili smo Hasiba ef. Čamdžića iz Gračanice. Ovaj imam ima 103. godine i ispostio je 95 ramazana. Žao mu što posljednje tri godine zbog lijekova ne može postiti.

Čitajte zašto o Eurosongu šute bh. muzičari. Simptomatično je da novinari i javnost više dižu glas o ovom problemu nego što to čine sami izvođači, umjetnička i muzička udruženja ove zemlje. I dalje ostajemo u evropskom muzičkom mraku.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.