OŠTRA PORUKA

Mijatović oštro o "glumcima": Nabijem i vas i Dodika, niti je RS njegova, niti je BiH vaša!

To proziva jedno drugo, to prijeti ratom jedno drugom, to svako brani svoje stado, to brani svako svoj plac, to postalo militantno, napisao je on

Mijatović: Oglasio se na društvenim mrežama. Facebook

E. Ć.

15.3.2024

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i zamjenik premijera FBiH, oglasio se na društvenim mrežama.

U uvodu objave naveo je kako posljednjih šest mjeseci ne gostuje na medijima, ne komentariše svaku budalu koja misli da je bitna i pametna, te da radi svoj posao i samo posmatra rašomonijadu umišljenih državnika, patriota i lidera.

Bez trunke odgovornosti

- To proziva jedno drugo, to prijeti ratom jedno drugom, to svako brani svoje stado, to brani svako svoj plac, to postalo militantno, to postalo zaj**ano, da ne znam sve njih kao zlu paru i u kojoj i kakvoj zemlji živimo, pomislio bih i stvarno da su takvi kakvim se predstavljaju i glume.

Ti svi glumci bez trunke odgovornosti za svaku glupost koju izgovore, samo sebi zakucavaju još jedan mandat kod naroda koji zapravo ubija svoju dokolicu i nezadovoljstvo navijajući za iste, u pauzama između Zadruge i Zvezda Granda.

I dok svi ti glumci ne staju svaki dan, iza scene se odvija mnogo toga. Naizgled zaraćeni, sjajno sarađuju iza kamera na raspodjeli budžeta i na zajedničkim projektima. Za sada neću o tome, ali vrlo brzo idemo i sa tim jer znam da glumci neće stati, mnogo su im se svidjele fotelje na državnim pozicijama - naveo je Mijatović.

Ne želimo izgubiti još četiri godine života

Istakao je kako je poziciju federalnog ministra prihvatio kako bi bio dio promjena.

- Neće niko od ovih danas glumaca na konto očekivanja građana da smo promjena uspjeti u svojim namjerama to vas uvjeravam.

Još uvijek ima prostora za gledanje i posmatranje glumaca, a brzo ću vrlo otvoreno krenuti sa pitanjima.

Nabijem i vas i Dodika, nit je RS njegova, nit je Bosna i Hercegovina vaša!

Glumci puno je nas građana ove zemlje u oba entiteta koji nećemo dozvoliti da izgubimo još četiri godine života, pa makar morali sve da raspakujemo naopačke.

- Ako je iko pomislio da ću šutjeti zato što sam ministar grdno se prevario, za mene je glasalo cca 40.000 ljudi u RS pod zastavom BiH, zbog njih nikad neću šutjeti, a toliko glasova ni blizu nije imao skoro niko od ovih silnih glumaca - napisao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.