PREVLJAKOVŠTINA

Niko neće generalovu vilu od 1,6 miliona KM

Nekretnina se sastoji od poslovnog objekta na četiri etaže te posjeduje vlastiti parking za veći broj automobila, restoran, bar, privatnu plažu...

Prevljaku se gubi svaki trag. Facebook

24.3.2024

I dok se svi pitaju zašto se bivši general Fikret Prevljak, nekadašnja uzdanica SDA, ne pojavi u javnosti, ne oglasi na bilo koji način, njegove nekretnine su i dalje na prodaju. Od septembra 2022. godine, ukoliko je vjerovati ažurnoj agenciji za nekretnine „Bauland“.

Podsjetimo, reporteri „Dnevnog avaza“ prije nekoliko dana pronašli su Prevljakovu vikendicu na planini Zvekuša iznad Konjica, u koju, prema riječima prvog komšije, Prevljak nije dolazio još od dženaze puncu prošle godine. 

500 kvadrata

Tako je na stranici firme „Bauland“ izložen oglas pod markicom „ekskluzivno“, gdje je objavljeno da se prodaje poslovni objekt, motel “Vila Palma”, površine oko 500 kvadrata, a koji se nalazi na samoj obali Jablaničkog jezera, udaljen oko osam kilometara od centra Konjica.

Otkrili smo da je okvirna cijena ove vile 1,6 miliona KM.


Nekretnina se sastoji od poslovnog objekta na četiri etaže te posjeduje vlastiti parking za veći broj automobila, restoran, bar, privatnu plažu i terasu ukupne površine 900 kvadrata. U suterenu objekta se nalaze restoranska sala kapaciteta 100 mjesta, recepcija, kuhinja, vešeraj te mokri čvor za goste i osoblje. Na prvom spratu, kojem se pristupa unutrašnjim stepeništem, nalazi se TV-sala kapaciteta 40 mjesta i šest dvokrevetnih soba s vlastitom kupaonicom - navodi se, između ostalog, u opisu ove nekretnine na atraktivnoj lokaciji.

Također, ista agencija od jula 2022. godine prodaje i restoran „Orahovica“, smješten u istoimenom naselju, također na obali Jablaničkog jezera.

''Uhodan posao''

- Objavljujemo prodaju nekretnine, restoran “Orahovica”, zajedno s pomoćnim objektima i stambenom kućom, smješten na samoj obali Jablaničkog jezera, u naselju Orahovica, udaljeno oko 5 kilometara od Konjica - navedeno je u opisu, ali očigledno da još niko ne želi investirati u „gotov i već uhodan posao“.

Također, nakon ranijeg pisanja „Dnevnog avaza“ oglas o kući u vlasništvu Fikreta Prevljaka, koju je ista agencija izdavala, a koja se nalazi u sarajevskom naselju Butmir, u ulici Izeta Čomare, uklonjen je sa stranice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.