POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović odgovorio zastupniku NES-a: Ova "ubleha" brani svoju zemlju BiH tamo gdje tvoja stranka nema ni poštansko sanduče

Sandi, ova “ubleha” kako me nazivaš je na prošlim izborima sama dobila glasova kao cijela vaša politička stranka, poručio je Mijatović

Mijatović: Odgovorio Salkiću. Facebook

E. Ć.

25.3.2024

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, zamjenik premijera FBiH i potpredsjednik SDP-a, na Facebooku je reagovao na poruku Sandija Salkića, poslanika NES-a, koji ga je nazvao "ublehom".

- Ako ne želiš da te narod i dalje ne doživljava kao još jednu ublehu, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti progovori na pravom mjestu, a ne meni čiji je otac dao život za ovu zemlju. A, ima li boljeg mjesta za to od najavljenog vaskršnjeg svesrpskog sabora - napisao je Salkić.

Nisam ratovao

Mijatović je na to reagovao, a njegov odgovor s društvenih mreža prenosimo u cijelosti:

Sandi, ova "ubleha" kako me nazivaš je na prošlim izborima sama dobila glasova kao cijela vaša politička stranka.

Ova "ubleha" da je htjela i osjećala da tako treba bila bi danas jedan od srpskih lidera na svim saborima, ali je odabrala da stoji iza zastave svoje zemlje Bosne i Hercegovine.

Otac ove "ublehe" nije ratovao i nije ni pucao ni ubio tvog oca, ova ubleha je sticajem okolnosti otišla kao beba 1980. iz svoje zemlje i opet se sticajem okolnosti vratila 1999. godine.

Ova "ubleha" nije se obratila tebi ili bilo kome direktno, već je iznijela svoj stav, a po stoti put nikoga i nikad nije izjednačila ni žrtve ni tuđa djela i nedjela.

Svake godine u Potočarima

Ova "ubleha" je Srbin i Bosanac i Hercegovac, koji u Banjoj Luci i RS brani svoju zemlju, tamo gdje tvoja stranka nema ni poštansko sanduče, a kamoli poslanike ili odbornike.

Ova "ubleha" je svakog 11.07. u Potočarima i odaje počast žrtvama genocida.

I da rezimiram moja počast tvom ubijenom ocu i svakom ubijenom čoveku u BiH, ali to što se pozivaš na to je samo čin nemoći koji iskreno razumijem, ali ne opravdavam.

Ružno je Sandi pozivati se u političkim raspravama na ličnu tragediju, tvoj otac je dao život za ovu zemlju, ali je pitanje Sandi šta ti i ja možemo dati za ovu zemlju.

Ovi "veliki" političari bi rekli šta mu daješ na važnosti, što mu odgovaraš, ali ja zaista mislim da ti trebam odgovoriti jer to što si napisao nije dobro za našu budućnost.

Pravimo bolju BiH

Još koji put pročitaj moj tekst, razmisli šta je poruka, nemoj da ti oni koji su te na ovo nagovorili i napisali uvlače u nešto što ti nisi.

Tvoja i moja obaveza je da pravimo bolju BiH, a ovakve niske udarce ostavi onima koji su se obogatili na nacionalizmu.

Okreni se oko sebe shvatit ćeš da sam ti bliži od pola i tvojih i mojih u obje partije.

Ovaj put krajnje drugarski jer sam stariji sedam godina, a ako misliš da nisam u pravu, možemo nastaviti vrlo žustro i ispod pojasa znaš barem da ja tu nemam problem. Živio Sandi, poručio je Mijatović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.