POTPREDSJEDNIK PARTIJE

Zakuhalo se u SDP-u: Ko traži disciplinski postupak protiv Vojina Mijatovića

Istina boli, kao što je budućnost Bosne i Hercegovine vezana za multietnički karakter SDP BiH, naveli su iz GO SDP Banja Luka

Mijatović: U centru pažnje. Facebook

E. Ć.

26.3.2024

Iz Gradskog odbora SDP-a Banjaluka oglasili su se povodom zahtjeva pojedinih članova iz Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo upućenom Predsjedništvu SDP BiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv potpredsjednika partije Vojina Mijatovića zbog objave statusa na Facebook profilu.

- Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka kojoj pripada i Vojin Mijatović se u svom dosadašnjem političkom radu uspješno odbranila i oduprijela mnogim fašističkim, šovinističkim i ultranacionalističkim napadima, kako opštih eksternih, tako i internih struktura u SDP BiH.

Maliciozno spinovanje

Prema tome, maliciozno spinovanje i izvlačenje niza notornih laži iz konteksta predmetne objave Vojina Mijatovića od strane grupe odlazećih tipova jasno ukazuje na dirigovani i planski udar osim na Vojina Mijatovića i na banjalučki SDP što nije ništa novo, niti iznenađujuće.

Istina boli, kao što je budućnost Bosne i Hercegovine vezana za multietnički karakter SDP BiH, tako je sudbina SDP BiH uslovljena jačinom i opstankom SDP BiH Banja Luka unutar partije.

Stav GO SDP BiH Banja Luka po pitanju oblika i forme države Bosne i Hercegovine i njene prošlosti je jasan i vidljiv.

Očigledna je intencija te radikalne skupine da sigmatizovanjem i raspirivanjem mržnje prema, po njima, konfesionalno nepodobnim kadrovima SDP BiH Banja Luka stvaraju sebi uslove za transfer u redove krajnje desnice.

Odmetnuta grupa

Pošto se radi o nekontrolisanoj i odmetnutoj grupi pojedinaca koja se krije iza Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo, a koja brutalno zloupotrebljava ranjive kategorije iz proteklog rata, tražićemo njihovu identifikaciju i isključivanja iz SDP BiH.

Konstatujemo sa žaljenjem da ova grupa pučista nije jedina koja egzistira u redovima SDP BiH, ali ćemo i dalje kao pravi antifašisti uvijek stati na crtu neprijateljima i domaćim izdajnicima. Smrt fašizmu, sloboda narodu - poručeno je iz GO SDP Banja Luka.

U međuvremenu su se iz Općinskog odbora SDP Novi Grad Sarajevo ogradili od komentara i izjava pojedinaca koji nisu dio organa općinskih organizacija i kantonalne organizacije partije. 

- Već određeni vremenski period, dobijajući medijski prostor, pojedinci pokušavaju biti glasni, te pokušavaju unijeti nemir unutar SDP BiH.

OO SDPBIH Novi Grad Sarajevo pruža bezrezervnu podršku i stoji čvrsto uz sve naše drugarice i drugove koji su izloženi različitim pritiscima i manipulacijama javnosti od strane pojedinaca koji ne predstavljaju OO SDPBiH Novi Grad Sarajevo - navodi se u reakciji OO SDP Novi Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.