FEDERALNI MINISTAR

Mijatović pozvao lidere trojke, Bećirovića i Heleza da zajedno odu i razgovaraju s građanima u RS

Ovo je momenat kad moramo pokazati ko je ko, ali građanima u oba entiteta, a ne samo međunarodnoj zajednici

Mijatović: Moramo biti uz građane. Facebook

E. Ć.

29.3.2024

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, zamjenik premijera FBiH i potpredsjednik SDP-a, oglasio se na Facebooku gdje je poručio da političari moraju razgovarati s građanima i biti uz građane Bosne i Hercegovine.

- Dodik je krenuo da sprovodi svoju šizofreniju, nekoliko dana već na svim MEL-ovim (među entiteskim linijama) pripadnici MUP-a RS su sa dugim cijevima.

Ugroženi svi građani

U RS nisu ugroženi samo Bošnjaci već svi građani. Upravo zato predlažem sljedeće: pozivam predsjednike trojke, Nermina Nikšića, Elmendina Konakovića, Edina Fortu, člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i sve ostale ministre trojke na svim nivoima da u narednim danima organizujemo niz skupova gdje ćemo razgovarati sa svim građanim RS, ali ne samo sa povratnicima nego svim građanima i to u Prijedoru, Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Trebinju.

Da nakon svih razgovora napravimo veliki skup posvećen zajedništvu i miru u Banjoj Luci. Da u RS dođemo bez pratnji i obezbjeđenja među svoje građane. Da pokažemo ljudima da je jedina neuralgična tačka Dodik, a da smo mi ljudi koji nudimo mir i budućnost. 

Spreman za akciju

Ovo je momenat kad moramo pokazati ko je ko, ali građanima u oba entiteta, a ne samo međunarodnoj zajednici.

Uvjeren sam da bi ovakava akcija demontirala sve ove pokušaje urušavanja države, ukoliko se svedemo samo na odgovore Dodiku iz Sarajeva, bojim se da smo pogrešili sve.

Ja sam spreman odmah za ovakvu akciju, očekujem sve da se odazovu, u suprotnom prepustili smo pola države Dodiku, BiH se i brani i gradi u oba entiteta, ovaj put najvažnije je biti sa građanima u RS - poručio je Vojin Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.