TREĆA POSJETA

Uoči sjednice Generalne skupštine UN-a raste podrška rezoluciji o Srebrenici: Bećirović sutra s Guterešom

Tih sastanaka tokom dana će biti desetine, a oni su najbolja prilika da se neinformisanim državama pokažu i prezentiraju činjenice i istina

S jednog od ranijih susreta Bećirovića i Gutereša. Fena

Alen Bajramovic

21.5.2024

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović treći put u posljednji mjesec boravi u sjedištu UN-a u Njujorku, a povod je sjednica Generalne skupštine UN-a koja će biti održana u četvrtak. 

Prema riječima Alije Kožljaka, šefa kabineta predsjedavajućeg Bećirovića, on nastavlja sastanke s ambasadorima zemalja sa svih kontinenata.

- Tih sastanaka tokom dana će biti desetine, a oni su najbolja prilika da se državama koje nemaju dovoljno informacija ili su dezinformirane od Ruske Federacije i Srbije, pokažu i prezentiraju činjenice i istina, kako bi se na taj način osiguralo da donesu pravu odluku prije glasanja. 

Da ove aktivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva i njegovog tima imaju rezultat, potvrđuje i rast broja kosponzora među kojima je 38 država, a do samog glasanja će ih biti i više. Predsjedavajućeg Predsjedništva sutra će primiti i generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (António Guterres) – kazao je Kožljak za portal “Avaza”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.