FIJASKO

Efendićev kadar lobirao, bolje da nije: Govorio da će Butan podržati Rezoluciju o Srebrenici, bili suzdržani

Za godinu i po mandata je postao jedino poznat po tome što je tražio da se vrati dozvola za izgradnju mini hidrocentrala i po objavama na platformi X

Efendić i funkcioner iz Butana. Facebook

24.5.2024

Zastupnik Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Haris Silajdžić pojavio se kao mlada nada pred izbore 2022. godine.

Postao je poznat po imenu i prezimenu, ali i tome što je imao predizborni plakat bez fotografije, time praveći konfuziju među biračima, koji su pomislili da je riječ o puno poznatijem njegovom imenjaku, koji je nekada bio predsjednik SBiH.

- Želio sam na tom listiću koji je printan bez slike skrenuti pažnju na svoj broj - nevješto se pravdao.

Za godinu i po mandata je postao jedino poznat po tome što je tražio da se vrati dozvola za izgradnju mini hidrocentrala, koja je nakon godina borbe pred kraj prošlog mandata usvojena.

Osim toga, poznat je i po čestim objavama na platformi X, gdje olako svakog naziva izdajnikom.

Objava Harisa Silajdžića. Screenshot

Ipak, zadnja objava ovog pulena Semira Efendića teško se može s bilo čime uporediti.

Naime, na njegovim društvenim mrežama i dalje stoji objava od 26. aprila, gdje je kazao da je izlobirao kod svog prijatelja da će Butan podržati Rezoluciju UN-a o genocidu o Srebrenici.

- Dok naš MVP Elmedin Konaković saziva press konferencije braneći članove narko kartela, a predstavnici Srbije neumorno lobiraju kod svih članova UN-a, ja sam iskoristio svoju posjetu sjedištu Ujedinjenih nacija u Beču i lobirao kod mog prijatelja Rikeš Gurunga te dobio čvrsto obećanje da će i Butan podržati Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici - napisao je.

Ipak, jučer su objavljeni rezultati glasanja nakon što je usvojena Rezolucija, a Butan je bio suzdržan.

Glasanje Butana. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.