JAVNI SERVIS

Situacija nikad lošija: Uposlenici odlučni da borbu nastave ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH

Iz Sindikata poručuju da se nadaju da će uspjeti sačuvati Javni RTV servis BiH od gašenja

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

28.5.2024


Protest upozorenja Samostalnog sindikata uposlenika BHRT-a Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovne održan je danas u prostorijama ove zgrade.

Uposlenici upozoravaju na dugogodišnju agoniju kroz koju prolaze, a kako navode u katastrofalnim uslovima rade već godinama.

Edis Fočo, potpredsjednik Samostalnog sindikata uposlenika BHRT-a, rekao je kako zahtjeva da uposlenici dobiju zarđene plaće.

- Dio uposlenika naše kuće opslužuje oba javna servisa u zgradi RTV doma. Mi nemamo novca, a javnost treba da zna da Sindikat ne zanimaju politička prepucavanja. Zahtjevamo hitne propise koji će omogućiti da uposlenici sto prije dobiju svoju zarađenu platu. Uposlenici primaju najniži topli obrok u cijeloj državi. Nemojte se igrati sa sudbinama 750 ljudi i njihovim porodicama. Krajnje je vrijeme da neko konačno počne rješavati nagomilane probleme BHRT - kazao je Fočo.

Radnici BHRT-a su posljednju platu primili početkom aprila. Iz Sindikata su poručili da ih ne zanimaju politička prepucavanja, te zahtijevaju konkretne korake koji će riješiti nagomilane probleme, a poručili su kako im je žao što na današnje proteste nije došao niko iz FTV-a.

- Nalazimo se u raljama posljedica bivše politike, kojima smo fali svoje povjerenje na izborima a koji su odgovorni za stabilan RTV sistem - poručili su.

Ukoliko se situacija ne promijeni, uposlenici su odlučni da svoju borbu nastave ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Iz Sindikata poručuju da se nadaju da će uspjeti sačuvati Javni RTV servis BiH od gašenja, s obzirom na to da se trenutno nalazi u najtežoj situaciji od kada postoji. Oni traže da im se pod hitno isplate plaće i topli obrok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.