UVOĐENJE LETOVA

Održan sastanak sa predstavnicima agencije Sama Travel u cilju rasta prometa i turizma između BiH i Španije

Prva grupa putnika u istoj organizaciji u Sarajevo je doputovala 25. maja

Održan sastanak - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
S. S.

10.6.2024

Drugi let kompanije Iberia iz Madrida, sa oko 110 putnika, dočekali su predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zatim Zlatko Mijatović Ministar privrede Kantona Sarajevo, Vesna Andree Zaimović, ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji predstavnici Udruženja turističkih djelatnika u Kantonu Sarajevo i turističkog sektora, kao i značajan broj vodećih turističkih agencija-tour operatera.

Na inicijativu Aerodroma Sarajevo i agencije Sama Travel, upriličen je i drugi radni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima uvođenja dodatnih letova, kao i proširenju saradnje za 2025. godinu, gdje su lokalni tour-operatori izrazili spremnost da se uključe u organizaciju putovanja gostiju, turista iz Španije.

Realizacija Projekta

Ministar Mijatović je naglasio činjenicu da će Vlada Kantona Sarjevo odnosno Ministarstvo privrede, nastaviti pružati podršku, koja ni do sada nije izostala i dala rezultat u vidu povećanog broja letova i dolazaka turista u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Omogućavanjem diektnih letova između Sarajeva i Madrida, otvaramo mogućnost za nova iskustva, povećanu ekonomsku razmjenu, što donosi mnogobrojne prilike za investitore iz obje zemlje.

Ambasadorica Zaimović je pružila veliku podršku realizaciji ovog Projekta i ovom prilikom joj se zahvaljujemo na njenoj posvećenosti pri jačanju diplomatskih, kulturnih i ekonomskih odnosa naše dvije zemlje.

Iz kompanije Sama Travel je potvđeno da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina, sigurno biti uvršteni i u plan za naredne godine, te vjeruju da će privući veliki broj turista iz Španije. Podjsjetili su i da se uspostavom direktnih letova između Sarajeva i Madrida, otvara prilika za lakši transfer putnika iz centralne i južne Amerike, kojima Madrid služi kao glavna transferna tačka u Evropi.

Simbolični pokloni

Putnicima koji su doputovali u organizaciji Sama Travel, agencije iz Španije, podijeljeni su simbolični pokloni i pružene informacije kako najbolje upoznati bogatu turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je prva grupa putnika u istoj organizaciji u Sarajevo doputovala 25. maja, a navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.