VREMENSKA PROGNOZA

Kakva promjena: Sutra pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak

Očekuje nas nestabilno vrijeme s kišrom. Fena

D. R.

11.6.2024

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prijepodne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak.

Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu sutra djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, najviša dnevna oko 24 stepena.

Danas je bilo promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10 stepeni; Livno 19; Bihać, Bugojno i Sokolac 20; Ivan Sedlo i Srebrenica 21; Bijeljina, Tuzla i Zvornik 22; Gradačac, Prijedor i Sanski Most 23; Drvar, Sarajevo i Zenica 24; Banja Luka, Široki Brijeg i Trebinje 25; Neum 28 i Mostar 29 stepeni, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.