BIZNIS

Danas posljednji dan prijave na "Seed Forum"

Vodeća globalna investiciona platforma sa sjedištem u Londonu

(A.U.)

14.3.2015

Danas je posljednji dan prijave na "Seed Forum" koji počinje 17 marta. Za ovaj Seed Forum je, osim domaćih, potvrđeno prisustvo investitora iz Kraljevine Norveške, Švicarske i Italije.

Glavni kriterij koji će biti primjenjivan pri izboru firmi je potencijal rasta i ostvareni profit. Kompanije mogu biti zrele, startup ili još neregistrovane, velike, male ili mikro. 

Seed Forum International je vodeća globalna investiciona platforma sa sjedištem u Londonu i preko 30.000 registrovanih investitora u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.

BiH je prva zemlja u regionu koja je dobila pristup ovoj platformi, dok su prošlog mjeseca i tri kompanije sa Kosova, prezentovale investicione planove investitorima iz Stockholma.

Nakon Seed Foruma u Sarajevu bh. firme imaju pristup investitorima u Londonu, Stockholmu, Oslu, New Yorku, te ostalim razvijenim tržištima. Tipične investicije su u rasponu od 200.000 do 2.000.000 eura. Oko 20 posto kompanija koje uđu u investicioni process uspiju pronaći investitora.

"Pitch training" koji kvalifikuje kompanije i startupe za učešće na Seed Forumu bit će održan sutra u prostorijama Sberbanke u Uniticu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.