RAST PONUDE

TZKS: Sarajevski aerodrom inicirao pregovore za dva nova charter leta iz Španije

Navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Španiji

Turisti iz Španije stigli u BiH. TZKS

N. H.

27.5.2024

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom vikenda sletio je avion španske nacionalne aviokompanije Iberia s kojim su u našu zemlju pristigli turisti iz Španije.

Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španije, koji će imati priliku upoznati se sa bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine. 

Po samom slijetanju u Sarajevo, španskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice koju su im poželjeli iz Turističke zajednice KS i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u saradnji s domaćim brendom Lasta, navodi TZKS.

Navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Španiji, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu koji realizuje vodeći tour operator u Španiji, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a u vezi uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu. 

Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje. 

Saradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Turističke zajednice KS sa španskim partnerima od velikog je značaja za promociju BiH kao atraktivne turističke destinacije.

Aerodrom Sarajevo je u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji inicirao pregovore sa aviokompanijom Iberia, u cilju uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo, a intenzivno se vode pregovori vezano za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.