CRNA HRONIKA

Devet godina od trostrukog ubistva u kafani na Vracama

Nastavljeno suđenje Mladenu Ždrali zvanom Pata

Ad. A.

19.11.2014

U Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje Mladenu Ždrali zvanom Pata (32), koji se tereti za sudjelovanje u trostrukom ubistvu koje se dogodilo u kafani “Dva bora” u sarajevskom naselju Vraca 2005. godine.

Inače, jučer je bilo tačno devet godina otkako su likvidirani Milorad Todorović, Radomir Janković, Esad Šenderović, a Murat Komarica je ranjen. Likvidacija se dogodila oko 20.50 sati, a na ove okolnosti svjedočila je Olga Vukša, inspektorica MUP-a Kantona Sarajevo.

Boris Govedarica, koji je ubijen 2007. godine u Lukavici, teretio se da je učestvovao u ovim likvidacijama. On je u naselju Gornji Miljevići sletio Audijem u kanal isti dan kada su se likvidacije desile, a Siniša Cvijetić mu je pomagao pomoću sajle da izvuče vozilo.
Govedarica je kasnije saslušan u MUP-u KS te je iznio svoj alibi inspektorima.

Vukša je pojasnila da je sačinila službenu zabilješku u kojoj je provjeravala Cvijetićeve navode, jer je kazao da je bio sa suprugom u kupovini u „Tomu“.

- Kada smo mu zatražili račun, on ga nije imao pa smo preko pripadnika CJB Istočno Sarajevo zatražili da nam dostave sve račune izdate u tržnom centru „Tom“ od 18. novembra 2005. godine u vremenu od 20 do 21 sat. Jedan od računa izdat je u 20.34 sati na kasi broj četiri, a kupljeni su artikli u iznosu od 43,62 marke, što je moglo odgovarati informacijama koje je dao Cvijetić - kazala je Vukša.

Iskaz dvije svjedokinje publika jučer nije mogla slušati jer je sudija Mirsad Strika isključio javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.