CRNA HRONIKA

Bulbul i tri saučesnice iza rešetaka

Bulbul: Organizirao prostituciju u svom lokalu

Piše: Dž. Bl.

11.2.2018

Kantonalni sud Sarajevo odredio je pritvor Selvedinu Bulbulu, koji je organizirao prostituciju u kupleraju “Orlando” na Dobrinji te njegovim saučesnicama Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić. Oni su pali u akciji „Neon“.

Bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala je potrošiti i do 900 KM. Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog bordela, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski profesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni.

U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke madam. Noćni klub “Orlando”, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda izvana, jer su prozori oblijepljeni reflektirajućom folijom. Unutra su se nalazile šipke na kojima su plesale djevojke, kojima su klijenti ubacivali novac u veš i intimne dijelove tijela.


Delić: Radila po Bulbulovim instrukcijama. Delić: Radila po Bulbulovim instrukcijama

Polugole i gole djevojke sjedile su klijentima u krilu. Oni su morali naručiti piće od 50 KM, od čega su djevojke dobivale pola. Seks se nerijetko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijena seksa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, od čega su djevojke dobivale od 80 do 100 KM.  

Selma Delić, koja je vodila posao, objašnjavala je djevojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku djevojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Bilježila je koliko su djevojke zarađivale na plesu, na seksu te broj prodanih pića mušterijama. Delić, Ožegović i Ćehajić također su vrbovale djevojke za prostituciju. Njih tri i same su se ranije prostituirale. Delić i konobarice čak su gostima sipale u piće prah za potenciju.

Nema radnu dozvolu  

Selvedin Bulbul ne posjeduje dozvolu za rad noćnog kluba. Porezna uprava zapečatila je 2015. godine “Orlando”, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen. No, nakon akcije, sada je ponovo zapečaćen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.