AVAZ OTKRIVA

Senad Kobilić ubijen hicem iz snajpera

O. MATAVULJ

24.7.2018

Senad Kobilić (54), osoba s debelim kriminalnim dosjeom, ubijen je noćas hicem iz snajpera u ugostiteljskom objektu "Dom" u Liskovcu kod Bosanske Gradiške. 

Kako saznaje ''Avaz'', na Kobilića je oko ponoći pucao nepoznati napadač, koji je nakon toga pobjegao i za njim se intenzivno traga.

Cijeli slučaj policiji je prijavljen anonimno, te je na lice mjesta odmah upućeno više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave i osigurale mjesto zločina do dolaska uviđajne ekipe.

Senad Kobilić ima podeblji policijski dosje i važi za čovjeka s odličnim vezama u sarajevskom podzemlju, ali i u svijetu biznisa. Ranije je hapšen zbog otmica, reketiranja, nanošenja tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela. Osim toga, ubijeni je bio i vlasnik noćnog kluba ''Cristal'' u Sarajevu. 





Mjesto zločina

U avgustu 2010. godine bačena mu je bomba na automobil ''BMW'' ispred porodične kuće u Pofalićima u Sarajevu. Sud BiH 2006. godine ga je pravosnažno osudio na uvjetnu kaznu zbog pokušaja prevare Petra Ćorluke, vlasnika firme ''Prodex'' iz Gruda, kome se predstavio kao službenik Interpola te nudio pomoć u vezi sa nepostojećom istragom Interpola protiv njegovog preduzeća. 

Dovodio se u vezu s krađom 37 kilograma platine iz sefa preduzeća hemijske industrije ''Azot'' kod Goražda iz 2006. godine. Sarajevski Općinski sud 2005. godine osudio ga je na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

U toku je istraga na tom slučaju, koji vodi Uprava MUP RS za organizirani i teški kriminal u saradnji s Policijskom upravom Bosanska Gradiška.

Prema saznanjima Srne, na tijelu su vidljivi tragovi vatrenog oružja, a tijelo nastradalog je trenutno na obdukciji u Banjoj Luci.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.