TRAGEDIJA

Otac petero djece poginuo u prevrtanju traktora

Mjesto nesreće: Nesretnom Šabanoviću nije bilo spasa

E. SKOKIĆ

27.8.2018

Zbog tragične smrti 39-godišnjeg Amela Šabanovića podmajevičko mjesto Vražići kod Čelića u nedjelju je bilo okovano tugom.

Nesreća se dogodila u subotu uvečer, a Šabanović je smrtno stradao u prevrtanju traktora koji je prevozio kukuruznu silažu.

Izgubio kontrolu

Kobnog dana na njivama oko Vražića bila je radna atmosfera, jer se pravila silaža i vukla u skladišta. Među njima je bio i Šabanović, a prije nego što će se svi vratiti kućama organiziran je zajednički ručak. Niko tada nije ni slutio da će sat kasnije svjedočiti velikoj tragediji.

- Amel je zamolio vozača traktora Asmira Š. da s njim ide kući. Međutim, traktorska prikolica je bila natovarena silažom, a mjesta u traktorskoj kabini nije bilo. Amel se odlučio da stane na rudu koja povezuje traktor i prikolicu. U jednom trenutku vozač traktora je izgubio kontrolu i skrenuo u jarak. U tom trenutku traktor i prikolica su prikliještili Amela, koji je ostao pokriven silažom koja se rasula okolo – navode nam očevici tragedije koja je šokirala mještane Vražića.


Smrtno stradao u prevrtanju traktora

Akcija spašavanja

Po mraku se krenulo u akciju spašavanja povrijeđenog vozača traktora i prikliještenog Amela Š. Vozač je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je Amel Šabanović prevezen u bolnicu u Brčkom.

- Ljekari su u Brčkom konstatirali njegovu smrt – rekli su nam u Kantonalnom tužilaštvu TK, pod čijim su rukovodstvom službenici PU Tuzla obavili uviđaj na mjestu tragedije.

Od mještana Vražića saznajemo da je porodica Šabanović teško živjela. Amel je radio razne vrste poslova kako bi prehranio porodicu, koja je nedavno postala bogatija za još jednog, petog člana.


Šabanović: Porodica ostala bez hranitelja

Dobio posao u Hrvatskoj

Nedavno je, navode komšije, dobio posao u Hrvatskoj i napokon stao na noge. Za vrijeme bajramskih blagdana došao je u Vražiće kako bi posjetio porodicu i da, radeći na njivi, zaradi još neki dinar. Nažalost, u subotu uvečer je tragično nastradao, a iza njega su ostali supruga i petero maloljetne djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.