BANJA LUKA

Uhapšen muškarac zbog sumnje da je saučesnik u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze

Arhiv

Avaz.ba

21.9.2018

Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka oglasili su se saopćenjem u kojem navode da je uhapšen muškarac A. K., za kojeg je zatražen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Kako piše Slobodan Vasković, radi se o Alenu Kukiću.

U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a u vezi s počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banje Luke, tužilac ovog tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A. K., rođen 1982. godine iz Banje Luke, stavio je dana 20. septembra 2018. godine prijedlog Osnovnom sudu u Banjoj Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za krivični postupak te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno provodi istragu u ovom krivičnom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.