ŠEF BH. DIPLOMATIJE

Konaković o Rezoluciji o Srebrenici: Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu...

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom

Elmedin Konaković. Avaz

E. Ć.

26.5.2024

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama povodom Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Konaković je sačekao da se svi utisci slegnu, pa se ponovo obratio javnosti.

Tako godinama, decenijama

- Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu, dolazi buđenje i spoznaja da će se već ove godine 11. jula u Generalnoj skupštini UN-a obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

U Generalnoj skupštini, ali i u velikom broju država članica UN-a.

Kad ludilo utihne stiže spoznaja da se u nekim zemljama već pišu istine koje će u udžbenicima učiti mladi ljudi širom svijeta, budući lideri, političari, novinari, inžinjeri, doktori…

I tako godinama, decenijama, stoljećima ispred nas.

Da se istina promiče

Kad ludilo utihne stiže zvaničan izvještaj sekretara o tome gdje se i na koji način istina o genocidu Srebrenici promiče.

Kad ludilo utihne, a istina glasno je trenutno, shvatiće da se već sad upire prstom u negatore genocida i da će se upirati sve više.

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom.

Mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju. Kad utihne ludilo shvatiće koliko su nebitni. A brzo će utihnuti ludilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.