BAR

Uhapšena četvorka koja je pokušala likvidirati Jovana Đurovića

Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena na raskrsnici u centru Bara 29. avgusta

Forenzičari uzeli tragove sa naparve

Cdm.me

24.9.2018

Crnogorska policija rasvijetlila je slučaj pronalaska eksplozivne naprave na glavnoj saobraćajnici u Baru 29. avgusta i uhapsila E. C. iz Peći, D. M. i Đ. C. iz Bara i E. N. iz Budve, koji su osumnjičeni da su tako planirali ubiti Jovana Đurovića, saopćeno je iz Uprave policije. 

Policija traga za još dvije osobe, i to A. O. i A. J.

Na konferenciji za novinare sazvanoj povodom rasvjetljavanja ovog slučaja pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković je naglasio da je do hapšenja doveo dobar operativni rad.

- Nakon saslušanja uhapšenima je određen pritvor do 30 dana. Riječ je o organiziranoj kriminalnoj grupi s teritorija Crne Gore koja je imala namjeru likvidirati J. Đ. - kazao je Baković.


Mediji su ranije objavili da je eksplozivna naprava velike razorne moći, koja je pronađena 29. avgusta na raskrsnici u centru Bara, bila namijenjena Baraninu Jovanu Đuroviću, bratu pokojnog Luke Đurovića,

Povodom toga Jovan Đurović je saslušan, ali i bez njegovog iskaza istražitelji imaju određena saznanja o ugroženosti njegove sigurnosti.

Đurović zato posjeduje blindirano vozilo, s najvećim stepenom zaštite, ali je 29. avgusta koristio motocikl. On je ispričao gdje je motocikl bio i ko je sve i u kom momentu mogao da mu priđe, što je značajno doprinijelo istrazi.

Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je na raskrsnici u centru Bara, kuda je neposredno prije toga Đurović prošao.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.