NA LICU MJESTA Samoubistvo u Domu za starija lica u Prijedoru

Skočio u smrt sa trećeg sprata

Siniša Blagojević, koji je preminuo u prijedorskoj bolnici, pao u neposrednoj blizini šokiranog svjedoka

M. ZGONJANIN

Mjesto gdje je pao nastradali

Foto: D. Stojnić


Siniša Blagojević (43) iz Prijedora, korisnik Doma za starija lica u Prijedoru, preminuo je jučer u Općoj bolnici u Prijedoru usljed teških povreda koje je zadobio nakon što je skočio sa trećeg sprata zgrade Doma.

Prolazio ulicom

Tragedija u kojoj, kako nam je potvrđeno, nema elemenata krivičnog djela, prijavljena je policiji u 9.50 sati. Kako smo saznali na mjestu događaja, Blagojevića, koji je stajao na prozoru neposredno prije skoka, primijetio je jedan Prijedorčanin koji je u tom trenutku prolazio ulicom. Samo nekoliko sekundi poslije, 43-godišnjak se strmoglavio u ponor.

Šokirani svjedok tragedije ispričao nam je da je tijelo prvo udarilo u omanji zid pored Doma, a potom je završio glavom i ramenima na trotoaru te nogama na ulici.

Naš sagovornik nam je potvrdio da je Blagojević nakon pada davao znake života. Nedugo nakon što je primljen u prijedorsku bolnicu, prilikom snimanja CT-a, gdje su ga, zbog težine povrede, pripremali za transport prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci, nesretni čovjek je preminuo.

Uzeo terapiju

Siniša Blagojević bolovao je duže vrijeme od mišićne distrofije, zbog čega ga je porodica i zbrinula u Dom. Bio je polupokretan. U ponor je s visine od skoro 12 metara iz sobe koju je dijelio sa jednim starijim korisnikom, skočio svega pet minuta nakon što su sobu napustile medicinska sestra i njegovateljica, koje su ga presvukle i dale mu terapiju.

Uviđaj su, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru, obavili prijedorski policajci.

Niko nije mogao naslutiti

Iz Uprave Doma kratko su nam rekli da izražavaju ogromno žaljenje zbog tragedije koju niko nije mogao naslutiti te da stoje na raspolaganju porodici, kojoj su ponudili svu potrebnu pomoć. Siniša Blagojević iza sebe je ostavio majku, za koju je, kako saznajemo, bio izuzetno vezan i koja živi u Prijedoru, te sestru, koja boravi u Crnoj Gori.

NA VRH

Podijeli članak na