BRUTALNO Presuda zbog teškog ubistva u Višem sudu

Udario starca po glavi, vezao ga i ugušio jastukom: Ubica i pomagač iz Sremske Mitrovice osuđeni

Prekrio mu glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke

Telegraf.rs
16.11.2018 19:32

20 godina zatvorske kazne

Foto: Ilustracija

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, u četvrtak je S. S. iz ovog grada nepravosnažnom presudom osuđen na 20 godina zatvorske kazne, zbog teškog ubistva. S. I. iz Vrdnika, koja se teretila za teško ubistvo u pomaganju, dobila je 10 godina robije.

Oni su proglašeni krivim za ubistvo starca M. I. iz Vrdnika, inače njenog amidže, u noći između 5. i 6. aprila prošle godine.

U presudi, koju je sutkinja Marica Jolić pročitala pred optuženima, između ostalog se navodi da se S. S, tadašnji momak S.I, te kobne večeri dovezao kolima u Vrdnik. Našao se sa djevojkom, a zatim je automobil ostavio malo dalje.

- Oni su pješke došetali do kuće M. I. Potom je S. I. ostala na kapiji da čuva stražu, a njen dečko je provalio u sobu oštećenog - navodi se u presudi.

On je starca udario više puta po glavi, zatim ga vezao kanapom i selotejpom, a nakon toga prekrio mu je glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke. Posle toga se M. I. ugušio.

S. S. je u jednoj ladici pronašao bijeli koverat sa novcem, i iz njega je S. I. dao 28.900 dinara, dok je ostatak zadržao. Koliko je novca ukupno bilo u koverti tokom sudskog procesa nije tačno utvrđeno. Svjedoci na suđenju su iznijeli da je starac i ranije bio na meti pljačkaša, te da je iza tog razbojništva bila upravo S. I. 

Nakon izricanja presude S. S. i rodici S. I, sin ubijenog M. I., istih inicijala, drugačijeg imena, izrazio je nezadovoljstvo visinom zatvorske kazne.

- Svakako da će moj advokat podnijeti žalbu, na ovu presudu. Očekivao sam da će ubica biti osuđen na 30 godina, a S. I. najmanje na 20. Ona je tipovala, jer je mislila da se kod mog oca nalazi mnogo novca. Od prihoda je imao samo penziju, ni ja nisam znao koliko je imao ušteđevine i da li je uopće imao - rekao je sin.

S. S. i S. I. koji su se tokom sudskog procesa branili šutnjom, ostaju i dalje u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, sve dok ih ne upute na izdržavanje zatvorske kazne. 

Optuženi S. S. je odmah na glavnom pretresu osporio optužnicu i rekao da ostaje pri svom iskazu koji je dao 14. aprila 2017. godine u tužilaštvu tvrdeći da nije kriv, te da nema veze sa krivičnim djelom za koje ga optužuju. I S. I. koja je dva puta dala izjavu u toku istražnog postupka, izjasnila se da stoji iza posljednje od 19. septembra 2017. godine, da nije kriva. Ipak, ona je u prvoj izjavi priznala krivično djelo.

NA VRH