SAČEKUŠA Likvidacija u Lukavici potpuna misterija za policiju

Istražitelji provjeravaju da li je Miloš Ostojić ubijen greškom

Sumnja se da je meta napada mogao biti neki drugi član Ostojićeve porodice

O. Ma. - Dž. Bl.
04.01.2019 16:40

Istražitelji na mjestu zločina

Sve osobe koje su privedene u istrazi o ubistvu Miloša Ostojića (30) iz Istočnog Sarajeva, koji je likvidiran u sačekuši ispred kluba "Sparta" u Lukavici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pustilo je na slobodu. Zločin se dogodio 1. januara u 23.05 sati u Karađorđevoj ulici.

Imućna porodica

Kako je potvrđeno u MUP-u RS, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa zločinom, privođeno je više osoba, među kojima i dvoje državljana Crne Gore, ali su u nedostatku dokaza pušteni.

- Tokom kriminalističke obrade nisu pronađeni dokazi koji te osobe dovode u vezu sa zločinom i svi su pušteni na slobodu. Trenutno niko nije osumnjičen za ubistvo i na predmetu se intenzivno radi - rekao je izvor blizak istrazi.

 • Ostojić: Imao čist dosje
  Ostojić: Imao čist dosje

Ostojićeva porodica je veoma imućna, vlasnici su više firmi i pekare “Zlatno zrno”, pa se ispituje jesu li, eventualno, bili izloženi reketu. Budući da je Ostojić imao čist dosje, po Lukavici se špekulira da je ubijen greškom te da je meta napada mogao biti neki drugi član njegove porodice, a istražitelji provjeravaju i ovu mogućnost.

Ispred Ostojićeve “Sparte” i “Zlatnog zrna” jučer je bilo pusto. Poneki prolaznik s nevjericom bi pogledao u klub u kojem nije bilo nikoga te bi nastavio dalje. Tragovi krvi u snijegu i jučer su bili vidljivi ispred objekta. O detaljima i tome kome je Ostojić zasmetao, niko nije želio javno govoriti.

Strah građana

Građani su uglavnom komentirali kako je ugašen jedan mladi život te da je zločin koji je počinjen naočigled brojnih gostiju kluba, kod većine probudio strah. Mještani Lukavice prepričavaju kako je godina loše počela i da je Ostojićeva likvidacija narušila sigurnost u Istočnom Sarajevu te da se ne nadaju brzom rješavanju slučaja.

 • U klubu jučer nije bilo nikoga
  U klubu jučer nije bilo nikoga Foto: M. Kadrić

Zbog načina na koji je ubistvo izvršeno, profesionalno i pred velikim brojem očevidaca, špekulira se i da su ubice time željele da pošalju poruku, ali kome i zašto, za sada nije poznato.

Gdje je nestao Audi? 

Ubica je pobjegao Golfom 5 koji je zapaljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i izgorjela puška. Istragom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da je ubica imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu. Na osnovu izjava svjedoka, policija provjera i priču da je u pratnji ubice bio još jedan automobil, i to Audi, koji do sada nije otkriven.

Pogođen sa tri hica

Ostojić se, u društvu prijatelja, dovezao terencem do kluba “Sparta”, čiji je vlasnik. Ubica ga je čekao u zasjedi i, kad je izašao iz vozila i krenuo u klub, u njega je iz neposredne blizine sleđa ispalio više pojedinačnih hitaca iz automatske puške. Nezvanično saznajemo da je pogođen sa tri hica, a preminuo je ubrzo po prijemu u bolnicu.

Građani u strahu od mafije

 • Jovo Ognjenović
  Jovo Ognjenović

- Bolno je i tragično kakvim je događajem počela 2019. godina. Žao mi je mladog čovjeka koji je nastradao, ali i svake ugašene mladosti. Bojim se, kao i svaki građanin. Ovakve tragedije bude strah.

 • Željko Popovac
  Željko Popovac

- Ne posjećujem ugostiteljske objekte, ali strahujem za omladinu, kojoj su to glavna mjesta okupljanja i, nažalost, nerijetko mjesta zločina. Žao mi je mladih ljudi. Godina je loše počela, sigurnosna situacija je ovim narušena.

 • Jovanka Radovanović
  Jovanka Radovanović

- Nisam upoznata o detaljima zločina, ali svakako da je probudio različite emocije kod građana Lukavice. Straha, vjerovatno, najviše ima. Vjerujem da je ovom tragedijom sigurnost ozbiljno narušena.

NA VRH