MONSTRUOZNO

Bacila bebu u kontejner, sada želi nazad dijete

Psihijatrijsko vještačenje kojim je podvrgnuta utvrdilo je da je u trenutku nakon porođaja imala poremećaj izazvan porođajem

Bacila bebu u kontejner. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

26.9.2019

- Porodila sam se sama. Spavala sam u dnevnoj sobi kada su krenuli bolovi. Bilo je oko šest sati. Otišla sam do toaleta, sjela na WC šolju i vidjela da bebi kreće da izlazi glava. Medicinska sam sestra pa sam znala sama da odradim porođaj.

Ovim riječima, skoro dva mjeseca nakon svog monstruoznog postupka, priča Mirjana G. (33), majka koja je svoju tek rođenu bebu stavila u plastičnu kesu i bacila u kontejner u blizini zgrade u Beogradu u kojoj živi.

Mirjaninu bebu u kontejneru pronašao je komšija koji je začuo čudne zvuke. Mislio je da je neko bacio mače u kontejner. Šokirao se kada je otvorio kesu i u njoj vidio bebu. Mirjana je ubrzo uhapšena, priznala je djelo.

Iako joj se nakon hapšenja na teret stavljalo krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, psihijatrijsko vještačenje kojim je podvrgnuta utvrdilo je da je u trenutku nakon porođaja imala poremećaj izazvan porođajem.

Predmet je dodjeljen Drugom osnovnom tužilaštvu koje je protiv nje podnijelo optužni akt kojim se Mirjana G. tereti za pokušaj ubistva djeteta prilikom porođaj.

Ona je za srbijanske medije kazala da za njen zločin nema opravdanja i da jednog dana želi da dijete ponovo bude uz nju.

- Ipak sam mu ja majka – kazala je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.