HRVATSKA Filip Zavadlov ubio tri osobe

Objavljena rekonstrukcija krvavog pohoda trostrukog ubice iz Splita

Mladić, prema riječima njegovog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu

Avaz.ba / Jutarnje vijesti

Opis: Rekonstrukcija zločina u Splitu

Jutarnji list

Split je još pod dojmom paklene subote kada je Filip Zavadlav u svom pohodu usred Varoša ubio troje ljudi. 

Mladić, prema riječima njegovog advokata, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čak ni branilac nije stigao razgovarati s njim, a za to vrijeme i dalje se pokušava shvatiti kako je Filip nabavio kalašnjikov, napravio masakr i nakon toga mirno otišao put kvarta Skalice i kafića ''Borsalino'', gdje ga je policija uhapsila.

Posljednja ruta

Upravo ta njegova posljednja ruta, od Nazorovog prilaza do ''Borsalina'', ostaje nejasna, nikome nije jasno kako je neopažen stigao do Skalica iako je cijeli Split u tim trenucima znao ko je ubica.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15:35 sati, naoružan automatskom puškom, došao do Šperuna u samoj splitskoj gradskoj jezgri. Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića, koji su bili na motociklu. Nije prozborio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio.

Paić je ostao ležati mrtav pod motociklom, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici.

Ubica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici, gdje je u 15:40 sati, također na motociklu, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolirano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a usljed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje, srećom, nisu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se hladno zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći golemu automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili videoigrica snimali su mobitelima zgranuti građani.

Angažiran helikopter

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom na to da se tamo najlakše sakriti. Zbog toga je policija angažirala i helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. No, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji.

Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47, koju je policija našla tek drugi dan. Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić ''Borsalino'' na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kafu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je "banula" interventna policija i privela ga.

NA VRH

Podijeli članak na