BANJA LUKA Okružno javno tužilaštvo zatražilo

Za pedofila predložen pritvor, majka monstrum na slobodi

Pritvor predložen zbog bojazni da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci

Foto: Arhiv


Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za D. B. (24) iz Laktaša, koji je osumnjičen za šokantnu obljubu 13-godišnje djevojčice, dok je njena majka M. J. (39), koja je to sve odobravala, puštena da se brani sa slobode. 

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Maja Đaković-Vidović kaže da se B. D. na teret stavlja krivično djelo obljube s djetetom mlađim od 15 godina, za koje je Krivičnim zakonikom RS zapriječena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od bilo kakvog ublažavanja.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djela, ali i zbog takozvanog uznemirenja javnosti. O prijedlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci - rekla je Đaković-Vidović.

Ona kaže da je majka žrtve M. J. osumnjičena za navođenje djeteta na prisustvovanje spolnim radnjama, za koje je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Ona je puštena da se brani sa slobode i postupak protiv nje će se voditi u redovnoj proceduri - rekla je Đaković-Vidović.

Podsjetimo, oboje su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da je D. B. imao seksualne odnose sa 13-godišnjom djevojčicom, čija mu je majka bila ljubavnica. 

Da sve bude još gore, majka se tom zlostavljanju nije protivila, a sumnja se da su njena djeca u više navrata prisustvovala majčinim seksualnim odnosima s B. D., dok je ona sama svjedočila zlostavljanju kćerke.

NA VRH

Komentari