HAPŠENJE U MAGLAJU

Zaplijenjeni spid, marihuana i 858 tableta

Policija privela 25-godišnjaka za kojeg se sumnja da se bavio preprodajom droge

Avaz.ba

Zaplijenjene tablete

Foto: MUP ZDK


Pripadnici Policijske stanice Maglaj došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe O. M. (25) iz Maglaja koja se dovodi u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga

 U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Maglaj su u mjestu Jablanica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili du pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi O.M. 

  • Tablete koje sadrže psihotropne supstance

    Tablete koje sadrže psihotropne supstance

    Foto: MUP ZDK


- Izvršenim pretresom pronađeno je i oduzeta droga amfetamini (spidd), biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i 858 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno. Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pretresa O.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Više o temi Maglaj

U MAGLAJSKOJ BIBLIOTECI
Počele radionice sa osnovce

Više o:

Maglaj Droga Pretres
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na