POLICIJA INTERVENIRALA

Tučnjava migranata u Sarajevu: Marokanci pretukli Alžirca

Policija uhapsila A. Y. (20) i K. B. (19), obojica državljani Maroka, koji su nanijeli teške povrede B. L. (25) iz Alžira

B. C. /Avaz.ba

Policija na jednoj od ranijih intervencija zbog tuče migranata

Foto: Avaz


Pripadnici Policijske uprave Ilidža intervenirali su sinoć oko 21 sat u ulici Barska gdje je došlo do tučnjave migranata.

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, dolaskom na mjesto događaja policajci su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su dva vije osobe: A. Y. (20) i K. B. (19), obojica državljani Maroka, fizički napali B. L. (25), državljanin Alžira i tom prilikom mu nanijeli teške tjelesne povrede. 

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć i utvrđen stepen tjelesnih povreda u urgentnom centru Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

  • Marokanci uhapšeni

    Marokanci uhapšeni

    Foto: Avaz


Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede, uhapsili su marokance Y. A. i K. B. i predali ih u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na