SARAJEVO

Arabela Avdić i ranije privođena zbog droge

Određeno joj 24-satno zadržavanje, mučila dvojicu muškaraca u stanu na Alipašinom Polju

B. C. /Avaz.ba
  • Arabela je i ranije privođena

    Arabela je i ranije privođena

    Foto: Facebook


Arabela Avdić (19), koja je uhapšena u akciji “Lipa”, bit će zadržana 24 sata, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Uhapšena 19-godišnjakinja osumnjičena je za krivična djela nanošenje teške tjelesne povrede, protupravno lišenje slobode i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Bit će zadržan 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama - kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje protuzakonito postupala, tačnije, ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

  • Privođenje osumnjičene u Tužilaštvo

    Privođenje osumnjičene u Tužilaštvo

    Foto: M. Kadrić


Iz FUP-a je saopćeno da su prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičena na području sarajevske općine Novi Grad pronađeni heroin, amfetamin, kanabis te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić odranije je poznata policiji.

U decembru prošle godine policija je Arabelu Avdić i Semira Zornića zatekla u pokušaju teške krađe u prodavnici „Konzum“ u ulici Muhameda Hadžijahića u sarajevskom naselju Koševsko Brdo.

Pred trgovinu su se dovezli u automobilu Renault Scenic koji je Zornić ukrao 4. novembra u naselju Otes, a kod Arabele su tada pronađeni 14 paketića marihuane i paketić spida. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na