PRESUDA U FRANCUSKOJ

Roditelji iz BiH obrijali glavu kćerki jer je bila u vezi sa Srbijancem, osuđeni na uslovnu kaznu

Djevojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gde su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao

A. Ka. / Index.hr

Slučaj dobio sudski epilog

Foto: Ilustracija


Roditelji, stric i tetka mlade bosanke, kojoj su obrijali glavu jer se viđala s mladim Srbijancem, osuđeni su u Francuskoj na godinu dana zatvora uslovno. 

Sud u gradiću na istoku Francuske odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francusku teritoriju roditeljima 17-godišnjakinje, prenosi portal Index.hr.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inostranstvu, jer je podsjetila na sudbinu hiljade obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije.

Djevojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gde su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i tetka priznali su "tek jedan ili dva šamara" i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila s tri godine starijim mladićem.

- Roditelji su me tukli rukama i nogama - izjavila je mlada Bosanka i objasnila da su se "protivili braku i njihovoj vezi zbog religije".

Članovi njene porodice poriču tu verziju i tvrde da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je "samo obrijao, a majka dva puta ošamarila".

Međutim, to objašnjenje, uz ozbiljan nalaz ljekarskog pregleda - slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je djevojka provela dvije sedmice u bolnici, sudijama nije bilo dovoljno uvjerljivo.

Više o:

Francuska BiH Srbija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na