PRIJEDOR

Direktor škole priznao primanje mita

V. S. je priznao djela za koja se sumnjiči nakon čega je pušten da se brani sa slobode

Priznao da je primio mito. Ilustracija

Piše: O. Ma.

11.12.2020

Vedran Starčević, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora, pušten je da se brani sa slobode nakon što je prilikom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu RS priznao da je primio mito. 

Starčević je uhapšen jučer u akciji "Erato" nakon što je od jedne učiteljice tražio i primio 1.000 KM mita. Radilo se simuliranoj primopredaji novca, koja se odvijala pod budnim okom policije. Nakon što je od učiteljice uzeo 1.000 KM u označenom novcu, Starčević je uhapšen.

- On je od učiteljice, koja u školi nije imala stalno zaposlenje, tražio 2.000 KM kako bi joj omogućio da dobije ugovor na neodređeno. Novac je tražio u dve rate od po 1.000 KM, s tim da je učiteljica drugu ratu trebala da plati do marta naredne godine - pojašnjava izvor blizak istrazi.

U Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da se Starčeviću na teret stavlja da je počinio krivično delo primanje mita, te zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih djela, u prisustvu svog branioca, V. S. je priznao djela za koja se sumnjiči nakon čega je pušten da se brani sa slobode, jer nema zakonskog osnova za njegovo pritvaranje - rekla je portpartol RJT Dragica Tojagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.