MUP KANTONA SARAJEVO

Maloljetni migrant iz Afganistana uhapšen zbog pljačke Pakistanaca

Razbojnici su uz prijetnju noževima Pakistancima oteli određenu sumu novca, mobilne telefone i srebreni nakit

Migranti opljačkani u Blažuju. Avaz

B. C.

25.2.2021

Sarajevska policija jučer je uhapsila maloljetnog migranta iz Afaganistana zbog sumnje da je s više osoba učestvovao u razbojništvu nad čertvoricom migranata iz Pakistana.

Policijska uprava Ilidža jučer je u 14:30 sati obaviještena da je oko 13:30 sati u naselju Blažuj više osoba napalo S. H. (26), F. I. (26, B. A. (23) i R. A. (23) svi iz Pakistana. 


Napadači naoružani noževima

Tom prilikom razbojnici su uz prijetnju noževima Pakistancima oteli određenu sumu novca, mobilne telefone i srebreni nakit, a zatim su pobjegli.

 - Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pomenutog dana u 23 sata lišili slobode malodobno lice, rođeno 2003.godine u Afganistanu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Policija traga za ostalim napadačima

Maloljetni migrant predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.