NA LICU MJESTA

Blažuj: Masovna tučnjava među ilegalnim migrantima

MUP Kantona Sarajevo morao je dići specijalnu jedinicu i druga pojačanja kako bi oko pet sati stavio situaciju pod kontrolu

Migranti u Centru u Blažuju nakon žestoke tuče. M. Tabaković

Piše: Avaz.ba

13.4.2020

Jutros oko tri sata došlo je do velike tučnjave među migrantima koji su smješteni u Prihvatnom centru Blažuj. U njoj je učestvovalo više stotina ljudi, a korišteni su noževi, letve, kamenice i sve drugo do čega su migranti mogli doći.

MUP Kantona Sarajevo morao je dići specijalnu jedinicu i druga pojačanja kako bi oko pet sati stavio situaciju pod kontrolu. U ovom trenutku zna se da ima najmanje 20 povrijeđenih.

Uključilo se i Kantonalno tužilaštvo. M. Tabaković

U sve se uključilo i Kantonalno tužilaštvo. Koliko je velika tučnjava bila, najbolje govori podatak da se domaće osoblje sklonilo i izvuklo sa strane dok se više stotina ljudi tuklo između sebe.

S obzirom na to da u Centru ima više različitih etničkih skupina, nije isključeno i da je tučnjava izbila po tom osnovu.

U ovom kampu, ali i u drugim prihvatnim centrima u BiH, poznate su netrpeljivosti između stranaca, Alžiraca, Iranaca i ilegalnih migranata iz drugih zemalja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.