NAKON HAOSA U BANJOJ LUCI

Migrant priključen na aparate za disanje

Poslije dramatične potjere u bolnici su zbrinuta još dva migranta S. Š. (26) i N. H. (27) kojima su konstatovane lakše povrede i otpušteni su iz bolnice

Incident se dogodio jučer oko 13 sati. Nezavisne

O. Ma.

19.5.2021

Migrant Y. M. (27), kojeg je tokom policijske potjere u Banjoj Luci udario automobil, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju i priključen je na aparate za disanje, potvrđeno je UKC Republike Srpske.

U bolnici navode da je Y. M. hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent je primljen sa teškim povredama glave. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - navode u UKC RS.

Poslije dramatične potjere u bolnici su zbrinuta još dva migranta S. Š. (26) i N. H. (27) kojima su konstatovane lakše povrede i otpušteni su iz bolnice.


Podsjetimo, policija je jučer oko 13 sati uočila grupu od pet migranata koji su prilikom pokušaja legitimisanja oglušili o naređenja policije i krenuli da bježe. U PU Banja Luka navode da je jedan od njih potegao nož na policajca.

- Jedan od migranata pokušao je pobjeći preko ulice, ali ga je udarilo vozilo koje je bilo u pokretu. Zajedno još dvojicom zbrinut je u UKC RS, dok su ostali privedeni u PU Banja Luka. Tom prilikom je utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.