BEOGRAD

Uhapšen odbjegli sin Sinana Sakića

Bio na suvozačevom mjesto u automobilu marke Golf čiji je vozač bježao policiji, a kasnije se utvrdilo da je bio pod dejstvom kokaina

Rašid Sakić. Arhiv

N. Aj. / Nova.rs

24.8.2021

Rašid Sakić (43) poznatiji kao Ćelo, sin Sinana Sakića, našao se sinoć na mjestu suvozača u automobilu marke Golf njemačkih registarskih oznaka, čiji vozač je zaustavljen od strane pripadnika saobraćajne policije nakon policijske potjere, piše Nova.rs.

Ispostavilo se da je vozač bio pod dejstvom kokaina i da nije imao vozačku dozvolu, a bježeći je čak tri puta prošao na crveno svjetlo na semaforu. Sa druge strane, Ćelo je zadržan jer je za njim bila raspisana potraga, ali policija u svom saopštenju nije precizirala za koje krivično djelo.

Vozač bio pozitivan na kokain

Vozač Golfa, čiji identitet još nije poznat, sinoć pet minuta poslije ponoći na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića oglušio se na znak saobraćajne patrole da zaustavi automobil, nastavio vožnju i tri puta prošao na crveno svjetlo na semaforu u pokušaju da pobjegne patroli, saopštio je jutros MUP, a prenosi Nova.rs.

Kako su dalje naveli, vozač je zaustavljen u Zemljoradničkoj ulici, gdje je ustanovljeno da je vozio bez vozačke dozvole, a droga test je pokazao da je pozitivan na kokain.

Na mjestu suvozača nalazio se Rašid Sakić, za kojim je, kako je saopštio MUP, raspisana potraga. Obojica su zadržana radi daljeg procesuiranja, a vozač Golfa se sumnjiči za nasilničku vožnju i vožnju pod dejstvom narkotika.

Sukobi oko nasljedstva

Najstariji Sinanov sin uhapsili su pripadnici policije Kantona Sarajevo i sredinom jula, na osnovu potrage koju je Srbija raspisala zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Inače, Rašid Sakić je Sinanov sin iz prvog braka, a njegovo ime često se nalazi na stupcima crne hronike zbog sukoba sa zakonom. U podužem dosijeu, Sakić ima upisano i ubistvo zbog kojeg je proveo u zatvoru 12 godina.

Mediji su ranije izvještavali o lošim odnosima u porodici Sakić, koji su kulminirali nakon pjevačeve smrti. Posljednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasljedstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je Rašid podmetnuo požar na porodičnu kuću pokojnog pjevača u Loznici. Protiv njega je Sinanova supruga Sabina svojevremeno podnijela i krivičnu prijavu zbog prijetećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim riječima, Rašid upućivao još od oktobra 2019. godine. Rašid je od tog trenutka prijetio ubistvom njenoj kćerki Đulkici, inače svojoj polusestri i njoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.