AVAZ SAZNAJE

Trgovina drogom: Imamoviću, Begiću i Subašiću produžen pritvor za naredna dva mjeseca

Pritvor im je produžen po svim osnovama koje je zatržilo Tužilaštvo BiH

S ročišta u Sudu BiH. Avaz

Piše: B. C.

1.9.2022

Vijeće Suda BiH prihvatilo je prijedlog državnog Tužilaštva, te je za naredna dva mjeseca produžilo pritvor  Edvinu Imamoviću, Emiru Begiću i Emiru Subašiću uhapšenima u akciji "Nevera" koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, saznaje portal "Avaza". 

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičenima je pritvor produžen po svim navedenim zakonskim razlozima. 

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.


Mjera pritvora zatražena je kako bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal.

Ova grupa kojoj je organizator odbjegli Adel Kabaš za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Ramića, otkrivena je analizom "Sky" aplikacije.

Edvin Imamović koji je inače osumnjičen za pomaganje Adelu Kabašu, priznao je krivična djela koja mu se u ovom predmetu stavljaju na teret kao i Emir Begić. Emir Subašić se branio šutnjom.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.