UBIJEN NA OČI KĆERKE

Kum ubijenog "Škaljarca" Jovana Vukotića objavio smrtovnicu: Jedino mogu da ti obećam da ću čuvati Mašu i Lenu

Škaljarski klan, koji je jučer obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine

Jovan Vukotić. AGENCIJE

A. O. / Telegraf.rs

9.9.2022

Vođa "Škaljarskog" klana, Jovan Vukotić ubijen je jučer u Istanbulu, u Turskoj naočigled supruge i maloljetne kćerke.

Crnoj Gori ova informacija nije još uvijek zvanično potvrđena. Za njim je prije godinu dana bila raspisana potjernica, a jutros je osvanula smrtovnica.

Kum ubijenog, Balša Đuranović obratio se putem smrtovnice.

- Kume moj ostalo je milion pitanja i milion nedoriječenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam, a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cjeli život - u potpisu Balša.

Prema pisanju "Vijesti", likvidirani Vukotić apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom “Škaljari” preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.


Osmrtnica objavljena. AGENCIJE

Taj Kotoranin bio je u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu raspisali potjernicu.

Specijalno državno tužilaštvo crne Gore (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Skaj (Sky) ECC aplikacije.

Škaljarski klan, koji je jučer obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine. Navodno, do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa djelovali su braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je posljednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa “Kavači”, koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Rat “Škaljaraca” i “kavačana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva kokainskog rata je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.